Help

Heeft u vragen over Herbruikt.nl? Hier vindt u de meeste gestelde vragen, die u kunnen helpen bij het gebruik van Herbruikt.nl
 
 • Kopen

  • Hoe zoek ik naar producten?

   Op Herbruikt.nl kunt u zoeken door op een categorie te klikken in de linkerkolom en vervolgens op een subcategorie. Ook kunt via onze zoekmachine zoeken welke op elke pagina rechtsboven in staat. Hier vult u een trefwoord in en klikt vervolgens op de zoekknop om de resultaten te zien. Indien u specifieker wilt zoeken kunt u ook gebruik maken van Uitgebreid zoeken.
  • Hoe kan ik producten veilig kopen?

   Iedereen kan snel en laagdrempelig producten kopen via Herbruikt.nl. Veilig kopen heeft u zelf in de hand. Tips dat u kan helpen bij veilig kopen vindt u op onze veilig kopen pagina.
  • Hoe kan ik contact opnemen met de verkoper?

   U contact opnemen met de verkoper door te reageren op een advertentie via de reageerknop. Indien deze er niet bij staat zult worden doorverwezen naar de website van de verkoper waar zijn/haar gegevens staan vermeld.
  • Hoe kan ik meer informatie inwinnen over het product?

   Laat u zich zo gedetailleerd mogelijk informeren over het product en vraag naar eigenschappen die niet in de advertentie staan beschreven. Denk aan de specificaties en herkomst van het product, eventuele tekortkomingen en de aanwezigheid van een aankoopbewijs. Stel de verkoper vragen als er onduidelijkheden zijn, bijvoorbeeld of het artikel authentiek (geen namaak) is. En vraag de verkoper eventueel om aanvullende informatie en extra (hoge resolutie) foto’s.
   Controleer ook of het desbetreffende product toegestaan is om te verkopen. De adverteerder is altijd verantwoordelijk voor het aangeboden product en/of dienst.
  • Hoe dien ik een klacht in over een advertentie?

   Als een verkoper zich niet aan onze regels houdt, kunt u dat doorgeven via de link "Klacht indienen", welke bij elke advertentie verschijnt. Zodra u deze link aanklikt, verschijnt het scherm waarin u uw klacht kunt opgeven.
   Vul uw e-mailadres in en selecteer bij "aanleiding" het soort klacht, geef eventueel extra informatie op. Wij controleren dan de advertentie en zullen deze - indien nodig - verwijderen.
 • Advertentie plaatsen

  • Hoe kan ik een advertentie plaatsen?

   Klik op de button Plaats advertentie. Deze button staat bovenaan op alle pagina's van Herbruikt.nl. Kies een categorie om uw advertentie aan toe te voegen.
   Volg alle stappen en klik op "Versturen". We plaatsen uw advertentie direct op Herbruikt.nl. Indien u nog geen account heeft ontvangt u een email waarmee uw account activeert, waarna na activering uw advertentie direct geplaatst wordt op Herbruikt.nl.
  • Hoe lang blijft mijn advertentie op Herbruikt.nl staan?

   Uw advertentie blijft 3 maanden op Herbruikt.nl staan en word daarna automatisch verlengd, totdat u uw advertentie zelf verwijderd.
  • Wat kost het plaatsen van een advertentie?

   Het plaatsen van advertenties is geheel gratis. Herbruikt.nl biedt eventueel extra mogelijkheden om u advertentie extra onder de aandacht te brengen, welke niet gratis zijn.
  • Verschijnt mijn advertentie direct op de site?

   Ja, uw advertentie wordt direct geplaatst op Herbruikt.nl. Bezoekers kunnen uw advertentie direct bekijken en erop reageren.
  • Hoe plaats ik een foto bij mijn advertentie?

   Nadat u de advertentietekst heeft gemaakt, kunt u onder dit veld 3 Foto's toevoegen. Indien u meer dan 3 foto's wilt dient u eerst uw advertentie te plaatsen en vervolgens te wijzigen bij Mijn advertenties. Een foto moet een .jpg, .jpeg, .gif of .png zijn.
  • Hoeveel advertenties mag ik plaatsen?

   U kunt zoveel advertenties plaatsen als u wilt mits u zich houdt aan de beleidsvoorwaarden en regels van Herbruikt.nl.
 • Mijn Herbruikt.nl

  • Hoe kan ik inloggen?

   Klik op de link Inloggen. Deze link staat rechtsboven op alle pagina's. Vul vervolgens uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop "Inloggen".
  • Hoe wijzig ik een advertentie?

   Een advertentie wijzigen, werkt als volgt:
   Log eerst in op "Mijn advertenties" aan de linkerkant bij instructies.
   Er verschijnt nu een overzicht van uw lopende advertenties. Klik op de knop "Wijzigen" om de gegeven van de desbetreffende advertentie te wijzigen. U dient na het wijzigen op de knop "Versturen" te klikken om uw wijzigingen actief te maken.
   De verwerking kan enige tijd duren, waardoor u niet direct de wijziging bij uw advertentie ziet.
  • Hoe kan ik mijn advertentie verwijderen?

   Zorg dat u bent ingelogd. Klik dan links op 'Mijn advertenties'. Kies de juiste advertentie en klik op 'Verwijderen'.
  • Hoe bekijk ik een reactie op mijn advertentie?

   U krijg per mail een reactie op uw advertentie met daarin de gegevens van de koper. In uw account kunt u alleen het aantal reacties terug vinden, niet de reactie zelf.
  • Hoe verwijder ik een reactie op mijn advertentie?

   U kunt op dit moment geen reacties bekijken via uw account en dus ook niet verwijderen. Reacties kunt u alleen bekijken via uw e-mail account. Bij uw advertentie ziet u alleen het aantal reacties op uw advertentie.
  • Hoe kan ik uitloggen?

   Rechtsboven elke pagina vindt u een link met uitloggen. Als u hierop klikt wordt u uitgelogd.
  • Hoe zie ik of ik ben ingelogd?

   Als u bent ingelogd ziet u linksboven elke pagina "Welkom," en dan uw naam.
  • Waarom is mijn advertentie gedeactiveerd of verwijderd?

   Herbruikt.nl verwijdert uw advertentie als deze niet voldoet aan de beleidsregels of voorwaarden. De redactie bepaalt of u eventueel een e-mail ontvangt met de reden van de verwijdering.
  • Hoe verwijder ik mijn account?

   Als u geen gebruik meer wilt maken van uw account op Herbruikt.nl dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij kunnen uw account voor u verwijderen.
 • Registratie

  • Hoe kan ik me registreren?

   Klik op de link 'Aanmelden'. Deze staat rechtsboven op alle pagina’s. Vul uw gegevens in en volg de stappen om uw registratie te voltooien.
  • Moet ik me als koper registeren?

   Als koper hoeft u zicht niet te registeren. Bij het reageren op een advertentie ontvangt van ons automatisch uw account gegevens welke u dient te bevestigen, indien u deze nog niet heeft. Indien u al een account heeft wordt er gevraagd om eerst in te loggen.
  • Hoe kom ik aan een wachtwoord?

   Als u voor de eerste keer gebruik wilt maken van Herbruikt.nl moet u een zich aanmelden. Klik rechtsboven op de link Aanmelden. Ook na het plaatsen van een advertentie ontvangt u gegevens per e-mail met daarin uw wachtwoord. U dient uw account wel eerst te bevestigen voor u kunt inloggen.
  • Ik ben mijn wachtwoord kwijt?

   Als u uw wachtwoord bent vergeten, dan kunt u op de volgende manier uw wachtwoord opvragen.
   1.Klik op de link Wachtwoord vergeten.
   2.Vul uw e-mailadres in.
   3.Klik op de knop 'Versturen'.
   U ontvangt een e-mail met een link waarmee u kunt bevestigen dat u uw wachtwoord bent vergeten. Na het klikken op de link ontvangt u een e-mail met uw nieuwe wachtwoord.
  • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

   U kunt op de volgende manier uw gegevens wijzigen in Herbruikt.nl:
   Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
   Selecteer het tabblad 'Mijn gegevens'
   Wijzig uw gegevens
   Klik op de knop 'Versturen'.
   Uw gegevens zijn nu gewijzigd.
  • Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

   U kunt op de volgende wijze uw wachtwoord wijzigen:
   Log in met uw e-mailadres en uw wachtwoord.
   Selecteer het tabblad 'Mijn gegevens'.
   Klik bij 'Huidig wachtwoord' op de link 'Wijzig'.
   Vul uw huidige wachtwoord in, vervolgens uw nieuwe wachtwoord in en daarna nogmaals uw nieuwe wachtwoord.
   Klik op de knop 'Versturen'.
   Uw wachtwoord is nu gewijzigd.
 • Veilig handelen

  • Wat doet Herbruikt.nl om veilig handelen mogelijk te maken?

   Herbruikt.nl brengt koper en verkopers bij elkaar via de site. Afspraken worden onderling direct tussen koper en verkoper gemaakt. Echter hecht Herbruikt.nl veel waarde aan het veilig met elkaar kunnen handelen. Hierom doen wij veel om het vertrouwen van gebruikers op een veilige manier te beschermen. Zo grijpt daar waar nodig en mogelijk Herbruikt.nl in met diverse maatregelen die u kunt vinden bij beleidsregels en voorwaarden.
  • Hoe voorkom ik dat ik gestolen waar koop?

   Stelers en helers gebruiken ook het internet om gestolen producten (door) te verkopen, vaak voor (onrealistisch) lage prijzen. Het is echter niet toegestaan om gestolen of geheelde producten te (ver)kopen via Herbruikt.nl

   Op de site www.stopheling.nl van de Politie, kunt u checken of een product met serienummer als gestolen geregistreerd staat bij de Politie.
  • Hoe voorkom ik dat ik wordt opgelicht?

   Om veilig te handelen en de kans op eventuele teleurstelling te minimaliseren hebben wij enkele tips voor u:
   - Gebruik uw gezonde verstand.
   - Handel in persoon, zo weet u precies met wie u zaken doet en wat u koopt.
   - Handel niet via onbekende betaalmethoden. Uw geld en gebruikers zijn niet te traceren op het moment dat er iets mis gaat.
   - Wees voorzichtig met transacties uit het buitenland.
   - Win informatie over (ver)koper in. Probeer zoveel mogelijk informatie over (ver)koper te verzamelen.
  • Ik krijg een reactie vanuit het buitenland op mijn advertentie. Kan ik deze serieus nemen?

   Herbruikt.nl adviseert u voorzichtig te zijn met geïnteresseerden vanuit het buitenland (buiten Nederland en België). De ervaring leert dat het risico op oplichting bij buitenlandse transacties groter is. Indien u de reactie verdacht vindt kunt u contact met ons opnemen.
  • Welke objecten en diensten zijn verboden of verdacht?

   Herbruikt.nl is een advertentieplatform die kopers en verkopers bij elkaar brengt. Koop- en verkooptransacties en afhandeling hiervan vinden buiten de site om plaatsen en Herbruikt.nl is hierbij niet betrokken.

   Als de handel is verboden door nationale of internationale wet- en regelgeving mag dit niet op Herbruikt.nl worden aangeboden. Bijvoorbeeld drugs.
   Als gebruiker van Herbruikt.nl bent u zelf verantwoordelijk om na te gaan of bepaalde objecten/diensten wettelijk is toegestaan. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de dichts bijzijnde rechtswinkel bij u in de buurt.